Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Компресивни синдроми на лумбалния и тазовия дял

12 декември

 

Семинар „Компресивни синдроми на лумбалния и тазовия дял. Висцерална, вертебрална, кранио-сакрална диагностика и терапия“ от програма за обучение по приложна кинезиология.
Теория и практика – 18 часа.

Функционалните нарушения на нервната система се отличават с това, че организмът в отговор формира компенсаторни промени за осигуряване на стабилността на гръбначният стълб. Изчерпването на компенсаторните възможности се проявява във вид на клинична симптоматика на мястото на локализация на последната компенсаторна реакция, която често се намира далече от основното огнище на поражение. Точно затова е важно изучаването на компресивните синдроми да започва от разбирането на законите за формиране на функционални нарушения на нервната система.
На теория и на практика ще се разгледат въпросите, свързани с компресивни болкови синдроми поради динамичното претоварване на мускулите на лумбалния дял на ГС, които компенсират хиповъзбудимостта на мускулите-агонисти, поради нарушаването на инервацията; тунелни синдроми (мускулни, лигаментарни, костни, компресия на нерва от фасцията поради напрежение на лигаментите).: компресия на изолираните периферни нерви или коренчета; компресия на горния поясен сплит; компресия на долния поясен сплит; рефлекторни болкови синдроми (синдром на скъсения m.Quadratus Lumborum, синдром на m.External abdominal oblique), свързани с рефлекторното формиране на скъсяването на мускулите на лумбалния дял на ГС за поддържане на неоптималната статика или динамика.
Гост-лектор: водещия специалист на Академия по медицинска кинезиология и мануална терапия, асистент на катедра по мануална терапия, ЛФК и спортна медицина ИДПО на Ставрополски държавен медицински университет, автора на методиката за корекция на синдрома на психоемоционална (СПЕД) и психосоматична дезадаптация, автора на „точката на Крашениников“ – Виктор Крашениников.

Споделяне:

Детайли

Място

  • Арт хотел Симона
  • София,
  • Телефон: 0894322933

Регистрация

Условия за ползване
Tribe Loading Animation Image

Отказ от регистрация?

« Всички събития

Споделяне:

Коментари