Зарежда Събития

Rocktape – kурс по кинезиологичен тейпинг Iво и IIро ниво

19 октомври - 20 октомври

Единственият по рода си курс за кинезиологичен тейпинг от лидерите на пазара – RockTape – FMT Basic & Performance!
FMT курсът е обучение по изцяло нов подход в кинезиологичният тейпинг. Базиран е на тейпинга на целите функционалните движения, а не тейпинг на мускулите. Ако искате да научите как става това, както и да получите сертификат от световният лидер в бранша Rocktape, посетете нашият курс!
Двудневният курс ще се води от Dimitrina Sivkova – сертифициран RockTape инструктор, с многогодишен опит в сферата на тейпинга и спортното възстановяване.

Цена на курса – 520.00 лева.ОТСТЪПКА ПОЛЗВАТ:
Всички участници, преминали друг от курсовете на Роктейп –
– 10%
Всички активни членове на Асоциацията на Физиотерапевтите в България – 5%
Студенти – 5%
__
За повече информация и записвания можете да се свържете с нас тук, през месинджър, на е-маил: office@finastyle.com или на някои от посочените телефони:
Димитрина Сивкова: 0887 505 961
Фина Стайл: 0888 77 77 49

Курсът по кинезиологичен тейпинг на RockTape е двудневен. Предназначен за практикуващи и терапевти с всички нива на опит с лепенето. Подходящ е за треньори, лични инструктори, кинезитерапевти и рехабилитатори, масажисти и др.

FMT Basic Kinesiology Taping Certification – Първата част, въвежда на базата на доказателствен подход. Разглежданите теми и практически упражнения са насочени към справяне с дискомфорта при движение, подобряване движението на течностите и ефект върху отока и синините, подобряване на стойката, прихващане на нервите и мобилизация на белезите. FMT Basic е обоснован от доказателствата курс, който предефинира нашето разбиране за ефектите на кинезиологичният тейпинг залепен в зоната на травмата или дискомфорта на база ефектът му върху проприоцепция и осъзнатостта на тялото и движенията. FMT Basic залага основите за практическа рамка на „движението на лентата, а не на мускулите“, за да замени остарелият модел, фокусиран върху насоченото залепване, за да активира или инхибира мускулите.
FMT Performance Kinesiology Taping Certification е второт ниво. Вторият ден.
Този курс разширява концепциите, преподавани в FMT Basic и изследва подобряване на човешкото движение и производителност, чрез функционални методи базирани на движение. Разгледана е анатомията и физиологията на миофасциалните линии. Използват се методи за оценка на движенията за определяне на дисфункция в конкретни анатомични равнини на движение и как да се прилага тейпингът по начин, който подобрява движението и функцията. Обучението се извършва предимно в семинар, практическа среда.
В края на обучението курсистите ще имат знанията и уменията за:
• Разбиране на физиологичните ефекти от кинезиологичният тейпинг.
• Овладяване на функционалният тейп и разбиране на неговата роля и използване в приложенията на рехабилитация, влияние върху отока, невропатичен дискомфорт *, подвижността на белезите и подобряване на стойката и на движенията като цяло.
• Въвеждате концепцията за подхода на кинетичните вериги в човешкото тяло към еластичния терапевтичен тейпинг и миофасциалния модел на поддръжка и подпомагане на „ задвижващи движения, а не мускули“.

Споделяне:

Детайли

Място

  • Медицинска техника инженеринг
  • ж.к. Младост 1, ул. Димитър Моллов, бл. 28 Б
    София, BG
  • Телефон: 9712408

Организатор

  • RockTape Bulgaria, FinaStyle – Център за масажи
  • Телефон: 0888777749
  • Email: office@finastyle.com
  • Уебсайт: https://www.finastyle.com

Registrations are closed for this event

« Всички събития

Споделяне:

Коментари