Физио Колегиум Forum Въпроси към специалисти В търсене на сериозна физиотерапия

0 отговори, 1 участник Последно обновено от  Maria Radkova преди 1 година, 3 месеца
 • Maria Radkova
  Участник
  @mradkova
  #4650

  Здравейте и благодаря за възможността да потърся помощ тук. Историята ми е дълга, ще се опитам да бъда максимално точна, но вече и аз съм много объркана…
  Юни 2018 г. бях оперирана от ДХ на ниво L5S1. Оплакванията ми бяха от 2009 г., в началото с диагноза протрузия (КТ), болка единствено в кръста, с времето все по-трудно отшумяващи кризи.
  Придружаващи заболявания:
  2000 г – конизация (редовни гин.прегледи)
  2007 г – отворена коремна операция пелвиоперитонит, премахнат апендикс
  2008 г – отворена коремна операция яйчникова киста, в ляво
  Колит, отскоро (след последната операция) и гастрит.
  През 2016 г започнаха болки в лява част на малкия таз, слизащи по целият ляв крак отзад, до малкият пръст. Гинекологично не виждаха проблем. Невролозите казваха че ДХ е малка, не би трябвало да предизвиква такива болки, не можеха да обяснят защо противовъзпалителните (вкл.стероидни) не действат.
  2018 г в рамките на няколко дни болките се усилиха много, не можех да ходя или седя. приеха ме в Исул. След три дена лечение в неврологията ме прехвърлиха в неврохирургия за операция.
  Операцията беше само с гел против сраствания, друго не знам, нямаше кой да ми обясни каквото и да е.
  Болките за съжаление продължиха, постоянни, търпими ако не се движа и съм в легнало положение, но няма момент, в който да не ме боли. След операцията има болка и в десният крак, но слаба. Повече от 30 мин права ми е много трудно да издържа. Вечер болките са по-силни.
  Имам два ЯМР след операцията, последният от тази седмица. Няма рецидив, хернията е добре изчистена. Протрузия на горното ниво, сколиоза. Евентуално сраствания. Лекарите не могат да посочат причина за болките.
  Като терапии съм провела магнитна и UV, един месец след операцията, и иглотерапия в края на 2018 и началото на тази година. Нямах подобрение и от двете.
  Искам да проведа сериозна физиотерапия, на място със съвременна апаратура и добри специалисти. Гунафореза, неврална терапия… Става въпрос за София. Предпочитам да е в голяма болница, предвид възможността за консултация с други специалисти ако се наложи.
  Доста неща съм преживяла по нашите болници, изтощена съм физически и психически, затова в случая се старая да направя най-добрият избор, просто нямам сили за грешки 🙁
  Благодаря ви!

  Споделяне:

Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.